Пазарът днес смело е превзет от новите технологии, които с пълна сила хипнотизират клиентите, а именно с огромните си възможности, изтънчен дизайн и мощен технологичен „пълнеж”. Но когато всеки от вас опре до същинската част на покупката на нова технологична животинка, едва тогава осъзнава с пълна сила, до какъв етап на развитие е достигната тази област и какво огромно разнообразие можете да намерите. Така обаче много от вас попадат в задънена улица, поради незнанието си от технически параметри и като цяло липса на обща култура в тази сфера на технологичната мода.

И така, първото нещо, което трябва да знаете е това, че днес можем да разделим съвременните таблети на няколко вида, затова нека заедно да ги разгледаме.

Тип iPad

Тези модели нямат мишка, нито пък клавиатура, тъй като с тях се борави посредством touchscreen екрана или със специална писалка. Големината на дисплея или по-точно неговия диапазон е в рамките от 8 до 14 инча. Предимството на този вид таблети е това, че подвижните части не са много, а също така малко от тях са лесно чупещи се. Също така, той грабна покупателите си с ниското тегло и достъпна цена.

Сгъваеми модели

Тези устройства имат вградена клавиатура, тоест както обикновените лаптопи, но с разликата че мат въртящ се на 180 градуса дисплей. Това ги прави доста удобни за работа, но за сметка на това лесно чупещи се, ако не сте от хората, които пазят вещите си при работа.

Хибридни предложения

Тези таблети съчетават в себе си, както обикновения тип, така и сгъваемия, като така са доста добра алтернатива.

Както виждате, изборът ви няма да е никак труден, поради огромния избор от всякаква умна техника днес на пазара, както се казва – за всекиго има по нещичко!