Вероятно повечето от вас са чували за съществуването на индустриални прахосмукачки. Малко известен е факта, че те има доста широко приложение. Индустриалните прахосмукачки са приложими в офис помещения, складове, магазини, барове, ресторанти, хотели и дори в нашите домакинства.

Ето и кои са най-често задаваните въпроси относно употребата на индустриалните прахосмукачки:

Какво точно можем да почистим, ако разполагаме с индустриална прахосмукачка?

Без никакви проблеми можете да почистите мухъл, прах, различни по вид химикали, течности, масла и други. Употребата е много лесна и удобна, точно както при по-новите модели домашни прахосмукачки, като тук торбичките са останали в миналото. Моделите индустриални прахосмукачки са оборудвани с контейнери за съхранение на отпадъците.

Има ли различни видове индустриални прахосмукачки?

Да, нашите потребители могат да избират между различни модели. Разполагаме със серии за мокро и сухо почистване, монофазни и трифазни линии, модели за по-тежки натоварвания, индустриални прахосмукачки за масла и стружки, прахосмукачки за всмукване на материали като флюз и други.

Лесни за придвижване ли са индустриалните прахосмукачки?

Предлагат се почистващи машини, които са предназначени за различни по вид помещения. Съответно на пазара ще откриете както модели за по-малки площи така и такива за по-големи площи (халета, цехове и други). Този фактор налага те да биват достатъчно мобилни и функционални за по-лесна употреба.

Каква мощност имат индустриалните прахосмукачки?

Мощността зависи от модела на индустриалните прахосмукачки. Тези, които са създадени за тежка експлоатация имат мощност на двигателите до 90 Кw.

Необходимо ли е машините да се подменят през определено време или етапи? 

Всички почистващи машини са създадени с цел максимално използване и натоварване. Това е и причината те да бъдат създадени с определени функции и характеристики за употреба. Изработени са от здрав материал и са допълнително подсилени, за да могат да гарантират безпроблемна и дългогодишна употреба. При евентуална необходимост частите им могат да бъдат свалени изключително лесно и съответно заменени.

Необходима ли е специална поддръжка на моделите индустриални прахосмукачки?

Единственото нещо около поддръжката на тези машини е редовното сменяне на филтъра. Смяна се прави приблизително на период не по-малък от 4 – 5 месеца. Както сами можете да се уверите периодът е доста дълъг, но това все пак е професионална техника, а не прахосмукачка за домашно почистване. Всичко зависи от мястото и терена, които ще бъдат почиствани с професионални почистващи машини.