Ако сте обикновен интернет потребител, има предвид не работите на компютъра си, не играете тежки и натоварващи игри, и се нуждаете от устройство, което да е навсякъде с Вас, значи това е Вашето място. Тук ще Ви запозная с един нов „приятел”, който ще бъде неизменно с Вас навсякъде, и ще Ви е винаги под ръка, когато имате нужда от него. Говоря за таблет от ново поколение, създаден от Toshiba. Моделът е AT10-A-103-3G.

Този таблет притежава процесор с четири ядра, който определено е по-мощен от такъв, с две или само с едно ядро. Марката на процесора е NVIDIA Tegra, тактовата му честота е 1.3 GHz. За таблет, този процесор е с перфектна бързина и мощност, и достатъчна работна честота.

Оперативната памет на Toshiba AT10-A-103-3G е 1 GB, като видео контролерът използва част от нея, за нормалната си работа. Видът на видеокартата е H.264. Това, че контролерът за видео няма собствена памет, не бива да Ви тревожи, даже изобщо. Много от лаптопите и компютрите, също работят на този принцип – няма специална памет, за възпроизвеждане на видео, но това не ги прави по-малко качествени.

Хард дискът на този таблет е тип eMMC, а мястото, което е предназначено за съхраняване на Вашите файлове, е с капацитет от 32 GB. Ако това Ви се струва недостатъчно и малко, винаги може да сложите допълнителна флаш памет, чрез micro USB порта, или пък да поставите карта с памет, в предназначения за това слот. По този начин, не само ще увеличите наличната памет на таблета, но и може да съхранявате Вашите файлове на външни устройства, за да не се загубят, при евентуална повреда на устройството.

Таблетът Toshiba AT10-A-103-3G има също и вграден Bluetooth, чрез който обменът на файлове между различни устройства ще се извършва безпрепятствено. Можете също да сканирате, разпечатвате, и т.н., без да има реална физическа връзка между таблета и периферните устройства, отново благодарение на вградения Bluetooth.

Таблетът има вграден високоговорител, микрофон, и разбира се – две камери. Предната служи за видео разговори, и е 1.2 MP, а задната, с която може да правите снимки и клипове, е 3 MP, и има опция за авто фокус.

В графата интерфейси, се нарежда също и наличният micro HDMI телевизионен изход, както и аудио такъв – 3.5 мм.

Toshiba AT10-A-103-3G има GPS, снабден е и с GSM модул, има жироскоп, електронен компас, а също и сензор, който, в зависимост от това, дали държите таблета портретно, или пейзажно, ще промени ориентацията на дисплея му. От самото му име става ясно, че освен свързването чрез безжична мрежа, този таблет има и 3G модул за мобилен интернет.

Таблетът тежи 630 грама, а литиево-полимерната му батерия ще го поддържа в работен режим до 5 часа. Операционната система на Toshiba AT10-A-103-3G е Android Jelly Bean, цветът на корпуса му е сребрист, а гаранцията му е в продължение на две години.